3 неща за почистване, без помоща на слуги

Никой не обича почистването, но усещането за свеж и подреден дом е безспорно чудесно. За съжаление, натоварените седмични дни ни оставят с малко време, за да почистим своите апартаменти.

Отделянето на известно време от отреденото за почивка през пролетта е най-добрият начин за постигане на организирано пространство. За почистване на тавани и мазета, наемете фирма от този адрес: http://www.bulkom.com/regioni/sofia/pochistva/mazeta-tavani.

Ето няколко съвета как да имате място, което да визуализира и да се развива подобаващо в следващото лято.

  • Почистете хладилника

Като един от най-често използваните уреди в домакинствата навсякъде, хладилникът може естествено да се замърси от време на време. За истински чист хладилник, ще трябва да избършете с кърпа или почистващ продукт. Преди да започнете почистването, ще искате хладилникът да е възможно най-празен. Започнете, като изхвърлите всяка изтекла храна. Вместо да изхвърляте стари плодове и зеленчуци, помислете за тяхното компостиране. След това премахнете всички кофи и рафтове и ги поставете в кухненската мивка, за да се накиснете в сапун и гореща вода. Сега ще можете да изтриете изцяло вътрешността и да изтъркате всички петна или разливи. Щом всичко е измито и добре подсушено, може да го върнете обратно в хладилника.

  • Изчистете малко пространство

Ако живеете в малък апартамент, знаете колко е важно да поддържате складовите си помещения чисти и организирани. Включването всичко в килера, което създава по-голяма бъркотия, която в крайна сметка ще се разлее във вашия коридор или спалня.

Най-добрият начин да започнете почистването на килера е да го изпразните напълно. След като изпразните гардероба и сложите всичко на пода, можете да започнете да организирате. Махнете от тези места всички стари дрехи, които не сте носили, не ви пасват или са в добро състояние. Поставете всичко, което не искате, в купчинките „дарение“ и „рециклиране“ и нещата, които планирате да задържите в купчина „пазете“. След като сте решили какво остава и какво не, сложете останалите елементи в гардероба.

  • Измийте прозорците

Нека признаем: никой от нас всъщност не прекарва толкова много време да мисли за това колко добре изглеждат прозорците. За съжаление, пренебрегването им доставя купища мръсотия и прах, което оправдава непривлекателен външен вид. Всичко, от което се нуждаете е за да блестят отново е малко препарат за стъкла и дълга четка за прозорци. Разбира се и време, което ще оправдае всичко постигнато.