Училище за природосъобразно чистене

Защо да не се възползвате от малките играчки на децата и да организирате природосъобразно чистене заедно с най-малките. Ако се питате как да стане това, предлагам ви да разгледате следните идеи. Всяка от тях крие голям потенциал и нещо ново, което може да е от полза за всеки:

„Потенциалните възможности на всяко дете са най-интересни и стимулиращи за целият процес на творение“.

Детските играчки не са просто играчки. Играчки образуват градивните елементи за бъдещо дете. Те учат децата ни за света и за тях самите. Те изпращат съобщения и изграждат ценности при общуване. По този начин, мъдрите родители мислят за това, което поставя основа и дава градивност на децата им.

Докато повечето играчки днес достигат до тавана и създават цялостен хаос, има начин заедно да преобразите помещенията на дома и да оставите само най-доброто и полезно за своите деца. Вижте повече за почистване на апартаменти с фирми: https://www.facebook.com/pochistvane.apartamenti.sofia.

  1. Децата се учат да бъдат по-креативни, когато са включени в домакинските задължения. Заедно с тях, през уикендите може да организирате игра по природосъобразно почистване. За целта излезте на двора, подгответе за всеки чували за смет, ръкавици за еднократна употреба и нека състезанието започне. Разпределете двора на парчета (зони), която да се пада на един член от домакинството. Стартирайте почистването. Този, който за най-кратко време или в най-голям капацитет почисти своя терен ще е победителят в играта. Вижте как става почистване на запустели области с екип от фирми: http://evro5.com/dvorove-zapusteli-obrasli.
  2. Децата се развиват, когато вниманието им е насочено към цели. Когато прекалено много играчки са въведени в живота на едно дете, тяхната продължителност на вниманието започва да страда. Едно дете рядко ще се научи да се цени напълно играчката, когато има безброй възможности, още на рафта. Научете децата да ценят и да носят отговорности. Покажете им, че всяко задължение, на всеки член от семейството има своята стойност, с която допринася за общото блага в дома.
  3. Децата създадат по-добри в социалните умения. Децата с по-малко играчки се учат как да се развиват междуличностни взаимоотношения с други деца и възрастни. Така ако в дни като Първи май, Денят на труда, заедно сте организирали почистване на терените около блока, или градината в квартала или заедно посетите близкия парк се включите в едно екологично почистване, всичко ще вземе друг ход и измерения. В края на деня, децата ще са уморени, но и ще са имали достатъчно външни контакти със свои връстници, съседи и хора на улицата, от които ще са натрупали опит и интересни спомени.
  4. Децата се научават да поемат по-големи отговорности за нещата. Когато децата имат твърде много играчки, те естествено отнемат грижите от тях. Те няма да се научат да ценят, а това постоянно уврежда разбиранията им. Ако намалите броя на излишно неща в дома, в това число стари вещи и предмети, счупени играчки и пр., не само ще имате повече място, но и ще се научите заедно да оценявате това, което притежавате.
  5. Децата се развиват с по-голяма любов към четенето, писането и изкуството. По-малкото играчки дава на децата любовни към книги, музика, изкуства като рисуване. Именно любовта към изкуството ще им помогне по-добре да ценят красотата, емоциите и комуникацията в света. Когато се нуждаете от вода за вилата или къща в нерегулярна зона, вижте това: http://evrosonda.com/sondaji-za-voda-probivi.