Изпитани техники за справяне с бъркотията в апартамента

Чистотата и редът са порядъчни за красивия дом, но ако времето все не стига да ги имате, то предлагаме ви няколко трика, с които да постигнете тази заветна цел.

Вълнени и копринени дрехи – дори гладенето да не е в любимите ви занимания може да го направите по-бързо и лесно. За да не се образуват неприятните гънки, започнете да гладите от ляво на дясно. Първо минете с ютия по шевовете, след това изгладете яката, маншетите и накрая ръкавите. Оставете за накрая голямата част от дрехата. Вижте и за изхвърляне на стари дрехи от апартамент в София.

Тапетите – когато се лепят, особено ако ви е за първи път може да останат въздушни мехури или гънки. Може да ги отстраните като ги прободете с игла, а след това да загладите с хавлиена кърпа, за да изкарате напълно въздуха.

Неприятна миризма от бутилки и вази – от застояването на течности в стъклените вази и бутилки остават често миризми на блато. За да ги махнете направете разтвор от хладка вода и 1 с. л. счукано синапено семе.

Напръскано от мазнина – за да няма много пръски по котлона и стените на кухнята може да нагреете предварително тигана. В него поставете щипка сол и сипете мазнината.

Златни орнаменти и предмети – за да почистите по-лесно поставете ги в неметален съд (кофа или леген) и сипете вода и сол. Нека престоят за една нощ, а след това изтирите с хавлиена кърпа.

Лимоните – за да изцедите повече сок от тях, преди да започнете да режете поставете в гореща вода. Това е полезен трик за всички цитрусови плодове.

Картофите – за да не прораснат твърде бързо, докато чакат да бъдат използвани не ги съхранявайте на едно с лука.

Пресечена майонеза – може да я поправите кат към нея добавите един жълтък и бъркате постоянно и равномерно.