Защо и колко често да смените филтъра на климатик

Вашите климатици дд трейд Panasonic работи безотказно, но това не бива да ви успокоява и да смятате, че така ще е и в за в бъдеще. Ако не полагате старателна грижа редовно, полезните му функции бързо ще се изчерпат.

Системата се захранване от двигателния вентилатор, ще работи по-трудно и по-трудно, когато климатика не е почистен, а въздушния филтър е задръстен. Този допълнителен натиск може да доведе до прегряване или дори счупване на мотора на вентилатора. Подмяната на счупена система ще струва много повече от подмяната на мръсен филтър. Повече работа за мотора на вентилатора превеждат и по-високи такси за сметката за ток. Освен това, една мръсна намотка за охлаждане може драстично да намали производителността на климатиците.

С невнимание ще направите дома си по-мръсен, ако въздушния филтър стане по-задръстен, от прах и частици мръсотия. Това означава, мръсотията ще се събере бързо по повърхности във вашия дом. Шансовете да реагирате са, ако забележите запрашаване, то значи е време да смените филтъра.

Никой не иска да живее в мръсен дом и почистване ще ви гарантира повече сигурност. Всичката мръсотия в дома идва от вдишването. Ако не успеете да смените филтъра на вашия климатик, това означава да живеете в среда, която ще се отрази отрицателно върху здравето, особено на семейството ви. Най-опасно е това за хора с алергии, слаба имунна система или други медицински състояния.

Освен това, ако няма да сменяте филтъра с нов, това може да бъде неблагоприятно за околната среда като цяло. Не забравяйте, как запушените филтри правят работата по-трудна. Тъй като те изразходват повече енергия, емисиите на въглероден двуокис се увеличават.

Въпреки, че промяната на въздушния филтър може да бъде лесна задача да не забравяме, че е важно за здравето на цялото семейство.

Научете повече тук: http://mildrun.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://constancero.eu

Това: http://garande.eu може да ви е от полза

Уверете се, че, въздуха, който дишате е чист, особено ако страдате от алергии или астма. Ако имате нужда от помощ помнете да сменяте вашия въздушен филтър, опитайте да настроите аларма на телефона си или маркирайте на вашия цифров или хартиен календар, кога трябва да е поредната профилактика.

Смяната на филтъра може да бъде трудно да се помни, но добрата новина е, че това е бърз и лесен начин да се подобри качеството на живот.